TEKİRDAĞ TURİZM AKTİVİTELERİ VE FAALİYETLERİ
Tekirdağ’da çok çeşitli Turizm faaliyetleri ve aktiviteleri mevcuttur. Deniz, mağara, doğa, dağ, kamp, karavan, av, yamaç paraşütü, olta ve zıpkınla balık avı Turizmi yapılmaktadır.
Deniz Turizmi
Tekirdağ denilince eğlence ve dinlenme yeri olarak akla ilk gelen Kumbağ’dır. Turistik tesislerin, pansiyonların, otellerin ve halk plajlarının yoğun olduğu bu yerde bulunan Ormaniçi Dinlenme Merkezi, yerli ve yabancı çok sayıda turisti buraya çekmektedir. Barbaros, uzun kumsalları ve yeşil bağlarıyla kentin mesire ve sayfiye yerlerindendir. Son yıllarda sayıları artan turistik tesislerin, bölgenin turizm potansiyelinin günden güne genişlemesinde önemli rolü bulunmaktadır.
Dağ Ve Doğa Yürüyüşü
Tekirdağ İlimizde gerçekleştirilen dağ ve doğa yürüyüşü turlarından biri kuzeyde Ergene Vadisi boyunca, diğeri ise İnecik, Karaçalı, Tatarlı, Beyoğlu, Sağlamtaş, Çınarlıdere güzergâhında yapılmaktadır. Buralardan başka; Şarköy ilçesinde Ganos Dağları (Uçakbaşı Tepesi 924 m.) ve Saray ilçesinin kuzeyindeki dağlık alanlar dağ ve doğa yürüyüşü turları için oldukça elverişli imkanlar sunmaktadır. Kumbağ tepelerinde de keyifli doğa yürüyüşü yapabilirsiniz.
Mağara Turizmi
Saray ilçesinde bulunan Güngörmez Mağarası ilginç fiziki yapısı ile turizm potansiyeline sahip bir mağaradır.
Kamp Ve Karavan Turizmi
Tekirdağ Kamp Alanları olarak Süleymanpaşa Merkez ilçede, Marmara Ereğlisi’nde, Saray ve Şarköy ilçelerinde kamp ve karavan turizmi açısından elverişli imkanlar sunan bölgeler mevcut olup bu bölgelerde turizme açık kamping alanları bulunmaktadır. Kumbağ’da kamp alanları için uygun bir yerdir.
Sportif Olta Balıkçılığı
Tekirdağ’da, Marmara Ereğlisi ve Şarköy kıyı şeridinde sportif olta balıkçılığı açısından uygun fiziki koşullar bulunmaktadır. Avlanabilen balık türleri arasında; istavrit, menekşe, barbunya, tekir, karagöz, mırmır, gün balığı, gelincik, ispari, levrek, kefal, kılıç, palamut, torika, kofana, uskumru, kolyoz, karides ve ıstakoz yer almaktadır. Tekirdağ ilimizin önemli ihraç ürünlerinden olan beyaz kum midyesi de bol miktarda bulunmaktadır. Tekirdağ Süleymanpaşa Merkez İlçesinde de sahilde olta ile balık tutulmaktadır. Gerekli olan malzemeler deniz kenarında araba içinde satılmaktadır.
Atlı Doğa Yürüyüşü
Tekirdağ İlimizin Saray ilçesi Ergene Vadisi’nde ve Şarköy ilçesi Ganos Dağları’nda atlı doğa yürüyüşü için oldukça elverişli parkurlar bulunmaktadır.
Yamaç Paraşütü
625 m yüksekliğindeki Nişantepe’den atladığınızda, önünüzde Marmara Adası, sağınızda Uçmakdere, Hoşköy, Şarköy, (hava açıksa) Çanakkale Boğazı’nın girişi, sol tarafınızda Kumbağ, Barbaros, Tekirdağ, altınızda yemyeşil Ganos ormanları ve masmavi Marmara Deniz’ni seyrederek Ayvasıl Plajı’na güvenli bir iniş yapabilirsiniz. Uçuş süresi 10 dk ile 2 saat arasındadır. Nişantepe’de Kuzeydoğu, Doğu, Güneydoğu, Güney ve Güneybatı rüzgarlarında 365 günün 300 gününde rahatlıkla uçuş yapabilirsiniz. Nişantepe’nin diğer bir özelliği de eğitim uçuşlarındaki hareketlerin yapılabileceği, her yamaç paraşütçüsünün yılda en az bir kez havadaki muhtemel tehlikeli hareketlerin (S.I.V.) eğitimini almasına olanak sunmaktır. Nişantepe’nin su üzerindeki uygun irtifası, tehlikeli hareketlerin çalışmasına olanak sağlayan Marmara Bölgesi’ndeki tek uçuş bölgesidir.
Av Turizmi
Tekirdağ’da, Istranca Ormanları’nın sarp kesimlerinde yaban horozu, sülün ve karacaya; dağlık alanlarda ve ormanlarda ise tavşan, kurt, çakal ve tilki gibi yaban hayvanlarına rastlamak mümkündür. Ayrıca yörede bıldırcın, çulluk, keklik, sarıasma, üveyik, yaban ördeği, yaban kazı ve toy gibi kuş türleri de görülmektedir.
Etiket: Tekirdağ Turizm Faaliyetleri,Tekirdağ Turizm Aktiviteleri,Tekirdağ Turizmi,Tekirdağ Dağ ve Doğa Turizmi,Tekirdağ Kamp Karavan Turizmi,Tekirdağ Deniz Turizmi,Tekirdağ Turizm Durumu,Türkiye Tekirdağ Turizm,Tekirdağ Av Turizmi,Tekirdağ Büyükşehir Turizmi